(Foto: Simone Both).

Discgolf in Cronesteyn eerst nader onderzocht

Het is nog niet zeker dat er in de toekomst inderdaad een potje discgolf gespeeld kan worden in Polderpark Cronesteyn. Dat bleek deze week uit antwoorden van sportwethouder Paul Dirkse op vragen van raadsleden die zich zorgen maken over de natuur en de rust in het park als de nieuwe sport daar een plek zou krijgen.

Afgelopen maand kregen de initiatiefnemers van Disc Golf Cronesteyn een gemeentelijke subsidie van 32.000 euro in het vooruitzicht gesteld van de regeling sportstimulering. Nu maken meerdere fracties in de Leidse gemeenteraad zich druk over het feit dat er geld gaat naar een initiatief waar ook de nodige kritiek op is.

“Bent u niet gewoon te hard van stapel gelopen”, vroeg raadslid Harbert van der Kaap van de Partij voor de Dieren zich af. “Helemaal niet”, vond Dirkse. Volgens de wethouder is er niks aan de hand. “De organisatie wilde eerst weten of er geld beschikbaar zou zijn, voor ze heel veel tijd zouden steken in de verdere uitwerking van het plan. Die duidelijk hebben ze nu, maar dat betekent nog niet automatisch dat de discgolfbaan ook daadwerkelijk op de beoogde plek komt. Maar nu is er nog niet eens een ontwerp, dus hoe kunt u dan zeggen dat het een slecht plan is?” Volgens Van der Kaap blijkt uit de antwoorden van Dirkse dat hij geen gevoel heeft voor wat er leeft.

Frisbees
Voordat er overigens echt frisbees door de lucht in Cronesteyn vliegen, moet er een vergunning worden verleend waaraan voorwaarden zijn verbonden. Daaruit zou kunnen blijken dat Cronesteyn niet de beste plek is voor discgolf. “Maar het is wel een denkbaar scenario”, voegde Dirkse er nog wel aan toe. Hij vindt het in elk geval veel te vroeg om nu de stekker uit het plan te trekken.

Partijen als D66 en de PvdA vinden het prima dat er nu verder wordt onderzocht of de discgolfbaan er kan komen. In Cronesteyn of elders in de stad. GroenLinks duoraadslid Houssam Boutaïbi denkt dat de initiatiefnemers er dan vanzelf wel achter komen dat het polderpark geen goede plek is.  Hij denkt overigens dat er ook elders in Leiden geen geschikte plek te vinden zal zijn.

Leiden Politiek Sport Discgolf Cronesteyn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×