(Foto: IJsbrand Terpstra).

Thijs Vos lijsttrekker Partij Sleutelstad

Maarten Kersten (75) van de Partij Sleutelstad doet een stapje terug. Hij wil nog wel een periode door als raadslid, maar staat de eerste plek op de lijst af aan het huidige duoraadslid Thijs Vos. De leden van de partij hebben zich unaniem achter die keuze geschaard.

Kersten leidde de partij sinds 2013, maar heeft zich nu niet meer beschikbaar gesteld voor de functie van lijsttrekker. “Met de benoeming van Vos brengen de leden de wens tot uitdrukking om zowel voort te bouwen op wat in de afgelopen jaren is bereikt als om nieuwe wegen in te slaan. Fractievoorzitter Kersten heeft Vos alle steun toegezegd in de naderende verkiezingscampagne”, aldus de partij.

“Ik wil een stapje terugdoen ten bate van vernieuwing en verjonging. Maar ik wil wel mijn ervaring inzetten in een laatste periode als raadslid en mij ten dienste stellen van ons hoofdideaal: meer zeggenschap voor de burger”, licht Kersten zijn besluit toe.

In het dagelijks leven is Vos politicoloog met een betrekking als onderzoeksassistent aan de Universiteit Groningen. In de Leidse gemeentepolitiek begon hij bij Partij Sleutelstad als fractie-assistent. Vorig jaar werd hij duoraadslid. Onderwerpen waar hij zich mee bezighoudt in de fractie zijn democratie, bestuur, mobiliteit, veiligheid, milieu, financiƫn en belastingen. Vos zet zich in voor meer invloed van burgers in de landelijke en lokale politiek. Eerder deed hij dat bij de landelijke beweging Meer Democratie.

“Burgers hebben nog altijd veel te weinig zeggenschap. Het wordt tijd dat de Leidse politiek weer van ons allemaal wordt. De verkiezingen worden een referendum over participatie en inspraak”, zegt Vos die het verder een eer noemt om het werk van Maarten Kersten als fractievoorzitter voort te zetten. “Samen met Maarten werk ik aan een mooi verkiezingsprogramma.”

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×