(Ontwerp: Slangen+Koenis Architecten, beelden: DMOO).

Bouw Indoor Sportcentrum start eind van het jaar

De gemeente Leiden heeft de aannemer geselecteerd die het Indoor Sportcentrum aan de Telderskade gaat bouwen. Na een Europese aanbesteding is Remmers Bouwbedrijf uit Tilburg gekozen als bouwer voor de gecombineerde topsport- en breedtesporthal die de huidige Vijf Meihal en de 3 Octoberhal gaan vervangen. De bouw gaat naar verwachting nog dit jaar van start, de oplevering is voorzien in het eerste kwartaal van 2023.

Het Indoor Sportcentrum krijgt een topsporthal met een maximale capaciteit van 2.435 toeschouwers en daarnaast een kleinere breedtesporthal. De toekomstige gebruikers zijn de Leidse sportverenigingen, het Leonardo College, mboRijnland en ZZ Leiden Basketball. Ook wordt er een sportmedisch centrum in het complex gevestigd.

Het Indoor Sportcentrum wordt grotendeels opgetrokken uit kruislings gelamineerd hout. “Houtbouw is beter voor het milieu dan de gebruikelijke betonblokken”, zegt sportwethouder Paul Dirkse. “Bijkomend voordeel is dat het er mooi uitziet. De sporthallen krijgen hierdoor een moderne, natuurlijke uitstraling. Het wordt uiteraard ook een duurzaam gebouw. De zonnepanelen op het dak gaan meer energie opleveren dan het Indoor Sportcentrum gebruikt.”

Het nieuwe complex wordt aan de kant van de Churchilllaan ruim twintig meter hoog. De breedtesporthal aan de kant van de Boshuizerkade wordt lager. Inmiddels is ook de aanbesteding voor de horeca-exploitatie van het Indoor Sportcentrum gestart. In augustus is bekend welke partij de horeca gaat verzorgen. Een soortgelijk traject loopt ook voor de nieuwe ijshal en het binnenzwembad de Zijl.

Leiden Politiek Sport Topsporthal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×