(Video: Robbert Beurse).

Sportwethouder belooft: 'ook de voetbalkooi komt terug in Zoeterwoude'

Niet alleen de pannakooi maar ook de voetbalkooi keert terug in Zoeterwoude-Dorp. Dat maakte sportwethouder Ruud Bouter deze week bekend. De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe pannakooi zijn deze week gestart. De voetbalkooi wordt begin volgend jaar aangelegd.

De pannakooi die de gemeente in 2018 naast basisschool het Avontuur plaatste is niet lang gebruikt. Binnen twee jaar kampte de school met ruimtegebrek en moest de voetbalspeelplaats wijken voor noodlokalen. “Ja, het was natuurlijk hartstikke handig dat hij vlak naast de school lag, maar hij moest weg om plek te maken”, vertelt Bouter.

Onderzoek
Om de kinderen in Zoeterwoude toch een voetbalplek te bieden, ging de gemeente met buurtbewoners en ouders in gesprek over een nieuwe plaats voor de pannakooi. “We organiseerden een online buurtonderzoek. Daaruit kwam naar voren dat het speelveldje aan de Hondsdrafweg het meest geschikt was”, zegt Bouter. Nog voordat de kooi daadwerkelijk op die plek werd aangelegd, nam de schoolleiding contact op met de gemeente. Bouter: “Ze vonden het toch wel erg jammer dat er geen pannakooi meer naast Het Avontuur kwam te liggen en wilden nog eens in gesprek gaan over de mogelijkheden.” Door het verplaatsen van de fietsenstalling bleek er voldoende ruimte te ontstaan om de pannakooi op het schoolplein terug te laten keren.

Voetbalkooi
Na de sluiting van de Corbuloschool maakte de voetbalkooi op het schoolplein plek voor huizen. Bouter vond op korte termijn geen plek voor een nieuwe voetbalkooi en besloot tot de aanleg van een, veel kleinere, pannakooi naast de nieuwe school. “Dat is natuurlijk niet hetzelfde. In een pannakooi moet je proberen om de bal door de benen van een ander te schieten. Hartstikke leuk overigens, maar niet geschikt om echt te voetballen”, weet Bouter.

Nu de bouwwerkzaamheden van zorginstelling WIJdezorg op zijn eind lopen, ziet Bouter weer mogelijkheden. “Tegenover Emmaus komt begin volgend jaar weer een voetbalkooi te liggen”, belooft hij. De nieuwe voetbalkooi ligt op loopafstand van Het Avontuur en wordt door de gemeente gezien als een uitbreiding van de voetbalmogelijkheden. “We gaan dan niet de pannakooi weer weghalen. Die blijft er gewoon ook”, aldus Bouter.

Maatschappij Onderwijs Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×