Maarten Bouwknecht komt komend seizoen uit voor ZZ Leiden. (Foto ZZ Leiden).

ZZ Leiden trekt Maarten Bouwknecht aan

Maarten Bouwknecht komt komend seizoen uit voor ZZ Leiden. De 26-jarige spelverdeler speelde de afgelopen twee seizoenen voor de Worcester Wolves in Groot-Brittannië.

ZZ Leiden is blij dat deze 1.88 meter lange international wilde tekenen. “Het is altijd goed om Nederlanders met bijzondere kwaliteiten aan je ploeg toe te kunnen voegen”, stelt coach Geert Hammink. “Maarten is een speler met bijzondere kwaliteiten. Ik ken Maarten al lang en weet dat hij goed gaat passen in ons nog verder samen te stellen team.”

Bouwknecht debuteerde in 2013 op het hoogste niveau in Nederland. Na de jeugdteams van Donar mocht hij uitkomen voor de
Groningse hoofdmacht. Na twee seizoenen tekende Bouwknecht een driejarig contract bij SPM Shoeters Den Bosch, waar hij uiteindelijk vier seizoenen speelde. In 2019 maakte Bouwknecht de overstap naar Worcester Wolves.

Op 7 juli 2017 maakte Bouwknecht zijn debuut in het Nederlands team. Dat was in een met 71-80 verloren interland in en tegen Bulgarije. Op 21 augustus 2019 speelde Bouwknecht zijn voorlopig
laatste interland. In Lublin werd met 71-77 verloren van Polen. Hij heeft 12 interlands achter zijn naam staan.

Met het aantrekken van Maarten Bouwknecht heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu vier spelers onder contract. Worthy de Jong, Luuk van Bree en Marijn Ververs hebben nog een doorlopende verbintenis. De komende weken wordt de selectie verder ingevuld.

Leiden Sport ZZ Leiden Basketball


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×