Het Hoefijzergebouw achter het gemeentehuis in Oegstgeest. (Foto: Nadorp Makelaars).

Brandweer keurt huisvesting statushouders in Oegstgeest goed

De brandweer geeft groen licht voor de huisvesting van 175 statushouders in het Hoefijzergebouw in Oegstgeest. De gemeente moet daarvoor nog wel op tijd alle benodigde documenten inleveren en de brandinstallatie (laten) controleren. Dat blijkt uit een brief van veiligheidsregio Hollands Midden aan de gemeente.

Hiermee komt de gemeente een stap dichterbij het verlenen van de vergunning voor de opvang aan de Rhijngeesterstraatweg. Als de vergunning verleend wordt kunnen er voor de duur van maximaal vijf jaar 175 statushouders worden gehuisvest. Ook komen er 87 kamers waar spoedzoekers in kunnen wonen.

Ophef
De komst van statushouders en spoedzoekers naar Oegstgeest leidde tot ophef. VVD is fel tegen, maar staat daar alleen in. VVD Oegstgeest kwam onder meer tot de conclusie dat PrO en CDA “jongeren en starters uit Oegstgeest in de kou laten staan”.

De meerderheid van de gemeenteraad is onder voorwaarden akkoord over het huisvesten van 175 statushouders en 80 spoedzoekers in het dorp. Er zijn wel zorgen over het soort statushouders dat naar het dorp komt. Ook de veiligheid rond de opvang staat ter discussie, en de toename van verkeersdrukte.

Maatschappij Oegstgeest Politiek Statushouders Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×