Abdelhaq Jermoumi kandidaat lijsttrekker PvdA Leiden

Als een van de laatste politieke partijen in Leiden heeft de PvdA bekendgemaakt wie de kar gaat trekken tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart 2022 worden gehouden. Het is de huidige fractievoorzitter Abdelhaq Jermoumi.

Jermoumi zit al sinds 2014 in de Leidse gemeenteraad. De laatste twee jaar als fractievoorzitter toen hij Gijs Holla in die functie opvolgde. Die verliet de raad eind 2019 om centrummanager te worden. De rol van lijsttrekker is nieuw voor Jermoumi. Bij de vorige verkiezingen klaarde Marleen Damen die klus, maar die heeft aangegeven na de verkiezingen niet meer beschikbaar te zijn voor de Leidse politiek.

Abdelhaq Jermoumi is kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA Leiden. Zo het zich laat aanzien de enige. Aan presentator Melle Tuik vertelde hij wat zijn speerpunten zijn.

Helemáál zeker is Jermoumi nog niet van het lijsttrekkerschap. De leden hebben het laatste woord en tot eind van de maand kunnen zich in theorie nog tegenkandidaten melden. “Maar daarover heb ik geen signalen ontvangen”, vertelde Jermoumi in Nieuws071 op Sleutelstad.

Jermoumi wil zich richting de verkiezingen vooral hard maken voor het tegengaan van ongelijkheid tussen inwoners. “Want de tweedeling in onze stad groeit. Mensen die al kwetsbaar waren, zijn in deze moeilijke tijd extra hard geraakt.” Concreet wil de PvdA optreden tegen beleggers die huizen opkopen en zo de woningmarkt verpesten. Ook goed onderwijs voor iedereen noemt Jermoumi als speerpunt.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×