Tokio071: Roeier Broenink stoomt door naar finale

Roeier Stef Broenink (Njord) en zijn dubbelpartner Melvin Twellaar kwamen in hun halve finale als eerste over de finish en klokte met 6:20:17 een net iets scherpere tijd dan de Franse boot die de andere halve finale won. Boudewijn Röell (Asopos De Vliet) veroverde met de vier zonder stuurman via de herkansing een plaats in hun finale.

Lees alle artikelen terug in het ‘Toki071’ dossier van Sleutelstad

Broenink en Twellaar lagen halverwege hun race nog iets achter regerend wereldkampioen China, maar wisten in de tweede helft ruimschoots langszij te komen. In de finale nemen zij het op tegen Frankrijk, China, Groot-Brittannië, Polen en Zwitserland. De finale staat gepland voor 28 juli.

Herkansing
De vier zonder stuurman met Röell hoefden in hun herkansingswedstrijd alleen Roemenië voor zich te dulden. En hielden zo wereldkampioen Polen uit de finale. Voor de finale op 28 juli hebben naast Nederland en Roemenië ook de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië en Italië zich geplaatst.

 

 

 

Leiden Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×