De huldiging van Stef Broenink en Melvin Twellaar. (Video: Omroep West).

Tokio071: zilveren medaillewinnaar Stef Broenink gehuldigd op Holland Heineken (t)Huis-podium

Stef Broenink is gisteravond als eerste Leidse medaillewinnaar gehuldigd op het Olympic Festival. Een dag nadat de Leidenaar samen met zijn roeipartner Melvin Twellaar de zilveren medaille omgehangen kreeg in Tokio, is hij teruggevlogen naar Nederland en toegejuicht op het Scheveningse strand.

Lees alle artikelen terug in het ‘Toki071’ dossier van Sleutelstad

Omdat er vanwege de coronapandemie geen Holland Heineken House is in de Japanse hoofdstad, worden de Nederlandse sporters na het veroveren van eremetaal niet in een feesttempel in Tokio in het zonnetje gezet maar gebeurt dat op Scheveningen op het Holland Heineken (t)Huis-podium.

Nederland veroverde woensdag een recordaantal van acht medailles op één dag. Het duo Broenink/Twellaar was goed voor één van deze plakken. Het scheelde een haar of het koppel had net als de mannen dubbelvier naar het goud geroeid.

“Ik denk dat we het maximale eruit hebben gehaald”, erkende Njord-roeier Broenink een dag later op het podium ten overstaan van honderden toeschouwers in het zand. “We zijn apetrots op deze medaille”, voegde Twellaar toe.

De andere Leidse zilveren medaillewinnaar, Karolien Florijn, wordt vandaag gehuldigd.

Leiden Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×