(Foto: Robbert Beurse).

Wethouder Ton de Gans stopt na de verkiezingen

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 keert Ton de Gans niet terug als wethouder in Zoeterwoude. De Gans heeft de rol acht jaar vervuld. Daarvoor was hij vier jaar actief als gemeenteraadslid voor het CDA Zoeterwoude.

De komende verkiezingen ziet hij als een mooi en natuurlijk moment om het stokje over te dragen. De Gans: “Met veel enthousiasme heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor onze ondernemers en inwoners. Aan veel mooie projecten heb ik een bijdrage geleverd, zoals de woningbouwprojecten aan de Rijndijk en Zwethof.”

Voor De Gans waren ook de invoering van de Omgevingswet en de gemeentefinanciën uitdagende opgaven. “In Zoeterwoude heb je als wethouder een uitgebreide portefeuille en dus met veel uiteenlopende ontwikkelingen te maken.”

Carrière
Na de verkiezingen in maart volgend jaar wordt een nieuwe coalitie gevormd. Nadat het nieuwe college is geïnstalleerd, neemt De Gans afscheid. “Tot die tijd blijf ik me vol energie inzetten voor Zoeterwoude”, belooft de wethouder.

Plannen voor een carrière na het wethouderschap heeft De Gans nog niet. “Daar ga ik me de komende maanden op oriënteren.”

Politiek Zoeterwoude Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×