Cafébaas Peter van Hinsbergh in zijn café Dranklokaal 1650 in de Pieterkerkchoorsteeg. (Foto: Gery van Bakel).

Ondernemen in de tweede coronawinter: 'Cafébaas zijn is het mooiste dat er is'

Het buurtcafé van Peter van Hinsbergh in hartje Leiden zit een beetje weggestopt in de Pieterkerkchoorsteeg. Dranklokaal 1650 moet het niet hebben van een groot, zonnig terras. “Het is meer een wintercafé,” zegt eigenaar Van Hinsbergh, “je kunt er fijn praten en lekkere bieren proeven.”

Ook met de tweede coronawinter voor de deur, blijft Van Hinsbergh positief gestemd over het leven als cafébaas. Je kunt zeggen dat hij wel voor hetere vuren heeft gestaan. In juli 2020 nam hij Dranklokaal 1650 over, ging verbouwen en opende de deuren in oktober 2020. “We zijn toen negen dagen open geweest en toen ging alles dicht. Uiteindelijk voor zes maanden.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Peter van Hinsbergh over ondernemen in de tweede coronawinter.

Van Hinsbergh hoopt van harte dat het bij drie weken om 20.00 uur sluiten blijft. “Het is wel jammer, want nu hadden we veel borrels gepland staan die we moesten afbellen. Het zou wel mooi zijn als we over drie weken weer open kunnen, desnoods met anderhalve meter.” In zijn zaak betekent dat maximaal dertig mensen naar binnen.

“Het begon net lekker te draaien”, zegt Van Hinsbergh. “Ik had zelfs voor een dag in de week iemand aangenomen. Die betaal ik nu gewoon even door, want dat kan best. Het is voor iedereen lastig.” Van Hinsbergh denkt ook al een beetje na over een plan B. “Vorig jaar hebben we ook een pubquiz gedaan en dergelijke. Dat kan nu natuurlijk weer. Maar ik wacht het nog even af. Allerlei belangenorganisaties zijn in touw voor de horeca. Dus ik hoop dat we straks weer verder kunnen. Maar nog steeds geen spijt van deze zaak. Cafébaas zijn is het mooiste dat er is.”

In deze Week van de Ondernemer gaat Sleutelstad terug naar vijf ondernemers die vorige winter werden geïnterviewd inde serie: Hoe komen Leidse ondernemers door de coronawinter.

Economie Leiden Maatschappij coronawinter Week van de Ondernemer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×