Lijsttrekker Mitchell Wiegand Bruss van de SVL. (Foto: PR).

Studenten voor Leiden presenteert conceptverkiezingsprogramma

De nieuwe politieke partij ‘Studenten voor Leiden’ (SVL) heeft haar conceptverkiezingsprogramma gepresenteerd. Het kreeg als titel ‘Nu wij – de nieuwe generatie in de raad’ mee. De partij hoopt in maart 2022 haar intrede te doen in de lokale politiek.

Aan de hand van vijf speerpunten legt SVL uit waar de partij de komende vier jaar met Leiden naar toe wil. Lijstrekker Mitchell Wiegand Bruss: “Ik ben trots op wat deze partij in korte tijd neer heeft kunnen zetten. Dit conceptprogramma is daar een prachtig voorbeeld van. De SVL wil zich inzetten voor een toekomstbestendig Leiden voor ons allemaal.” De geformuleerde speerpunten zijn huisvesting, inspraak, duurzaamheid, verkeer en horeca.

Wiegand Bruss: “Wij zetten ons actief in voor een betere vertegenwoordiging van studenten, starters en jongeren in de Leidse gemeenteraad. Wij lossen het nijpende woningtekort onder jongeren op en vegen het verkameringsbeleid van tafel. Wij geven Leidse ondernemers de ruimte en laten de horeca en het studentenleven weer bruisen. Wij maken werk van de verkeersveiligheid van de Leidse weggebruikers en zetten stappen richting een klimaatneutraal Leiden. Een stem op SVL is daarom een stem voor verandering.”

Bestuurscultuur
Het conceptprogramma is op 18 november door voorzitter Matthias Knijnenberg van de programmacommissie aangeboden aan de leden en aan lijsttrekker Mitchell Wiegand Bruss. Het definitieve verkiezingsprogramma wordt op de algemene ledenvergadering van SVL in januari vastgesteld. “Op dat moment kunnen er ook nieuwe hoofdstukken over bestuurscultuur en digitalisering worden verwacht”, zegt Wiegand Bruss.

Kandidaten
Op de lijst staan naast lijsttrekker Wiegand Bruss op de tweede plek Elianne Wijnands en op plek 3 David den Hartog. Matthias Knijnenberg staat op plek 4. In december presenteert de SVL de complete lijst.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×