Andriaan Andringa was al gekozen als lijsttrekker. Nu zijn ook de overige namen bekend gemaakt. (Foto: Politiek071).

Huidige fractie D66 Voorschoten wil grotendeels door na verkiezingen

D66 Voorschoten heeft alle zittende raads- en commissieleden een plek gegeven op de advieskandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Alleen Saskia Boom wil niet verder. Ze is lijstduwer.

Voorzitter van de lijstadviescommissie is Lise-Lotte Kerkhof: “Onze opdracht was een zo divers mogelijke lijst samen te stellen. We hebben daarbij gekeken naar een mix van ervaring en nieuwe kandidaten om zo recht te doen aan de hoeveelheid talent die D66 Voorschoten in huis heeft”, aldus het oud-raadslid uit Leiden.

Fractievoorzitter Adriaan Andringa was eerder al verkozen als lijsttrekker. Hij is blij met de voorlopige lijst. Tot eind november kunnen de leden van de Voorschotense afdeling van D66 digitaal stemmen op de kandidaten. Daar rolt dan de definitieve lijst(volgorde) uit. “De kandidaten zijn stuk voor stuk deskundig en staan te springen om aan de slag te gaan om Voorschoten nog mooier te maken”, zegt Andringa. “Ik kijk er naar uit om met dit team campagne te gaan voeren. We gaan voor goud.”

Op plek 2 van de voorlopige lijst staat Jolien Schroot die ook de afgelopen jaren al in de Voorschotense raad zat. “Ze heeft zich bewezen als duurzaam geweten van de gemeenteraad. Als geboren en getogen Voorschotenaar heeft ze zich bovendien laten zien als een echte volksvertegenwoordiger die goed aanvoelt wat er speelt in het dorp.” Hoogste ‘nieuwkomer’ op de lijst is Esther Mieremet op 3. Helemaal nieuw is ze niet, want als commissielid maakt ze ook nu al deel uit van de fractie.

Nieuw binnen op 4 staat Kay van de Hoop. “Met hem krijgen ook Voorschotense jongeren een stem in de raad”, zegt Kerkhof. “Kay studeert Rechten en Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, woont in Adegeest en is actief voor de Jonge Democraten.” Van de Hoop ondersteunde de fractie sinds een jaar al als vrijwilliger.

Andere personen op de veertien namen tellende lijst zijn Patty Wijnen-Lunenberg (5), Peter Paul Lippinkhof (6), René Bondt (7), Maarten Hilbrandie (8), Amy Moore (9), Annemarie de Jong (10), Pieter-Jan de Vos (11), Rik Riphagen (12), de Wassenaarse wethouder Freddy Blommers (13) die eerder namens D66 wethouder was voor ONS Voorschoten en Saskia Boom (14).

D66 is nu met drie raadsleden in de Voorschotense gemeenteraad vertegenwoordigd.

Politiek Voorschoten Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×