(Foto: Chris de Waard).

Erik Maassen voor de derde keer lijsttrekker bij SP Voorschoten

Het inmiddels vertrouwde gezicht van Erik Maassen staat boven aan de lijst van de SP in Voorschoten. Al twee keer eerder was hij lijsttrekker voor de partij. Op plek twee staat nieuwkomer Remco van Riet. Op plek drie, vier en vijf staan Elzelien van der Starre, Erwin Tak en Monica Langeveld. Doel van de partij is om minimaal twee zetels te halen.

Sinds 2014 vertegenwoordigt Erik Maassen de SP in de gemeenteraad van Voorschoten. Daarvoor, van 2007 tot 2011, was hij Statenlid in Zuid-Holland namens de partij. In het dagelijks leven behartigt hij de belangen van huurders bij de Woonbond. Dat werk zet hij graag door als raadslid.

Als runner-up op de lijst is Remco van Riet terug te vinden. Hij is ondernemer en bouwt fietsen op maat vanuit een winkel in Leiderdorp. Ook hij trekt zijn dagelijkse werkzaamheden graag door in de raad. Zo wil hij zich gaan inzetten voor goede fietspaden en voldoende fietsenstallingen.

Filosofie
Op nummer drie en vier staan bekende gezichten. Zo is nummer drie Elzelien van der Starre sinds 2010 actief voor de SP en was ze van 2014 tot 2020 burgercommissielid. Erwin Tak heeft ruim 25 jaar ervaring in de lokale politiek. Hij was onder meer gemeenteraadslid en duo-raadslid in Leiden. De 20-jarige Monica Langeveld heeft de minste ervaring van de lijst. Ze studeert filosofie in Leiden.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×