Arie Janssen (links) en Pieter Krol (rechts) zijn lijsttrekker voor de ChristenUnie in respectievelijk Leiderdorp en Leiden. (Foto's: PR).

Kandidatenlijsten ChristenUnie Leiden en Leiderdorp vastgesteld

De leden van de ChristenUnie Leiden e.o. hebben Pieter Krol (Leiden) en Arie Jansen (Leiderdorp) verkozen tot lijsttrekkers bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De kandidatenlijst voor de Leidse gemeenteraad telt totaal 26 namen, op de lijst voor de verkiezingen in Leiderdorp staan 20 namen.

“Als bestuur zijn we erg blij dat het ons gelukt is twee lijsten met zulke sterke kandidaten op te stellen”, zegt voorzitter Rien Timmer. “Met al deze betrokken leden die zich in en rond onze fractie willen inzetten hebben we voor de komende vier jaar een mooie mix van politieke ervaring én nieuw elan. Daarnaast zijn ook vrijwel alle wijken van Leiden en Leiderdorp vertegenwoordigd.”

Leiden
Pieter Krol was ook vier jaar geleden lijsttrekker in Leiden en leidt sinds maart 2018 de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie. Met de nu vastgestelde lijst hoopt de partij op het halen van een tweede zetel. “Die werd vier jaar geleden al bijna binnengehaald”, blikt Krol terug. Op nummer twee staat Albert Brink die nu al actief is als duoraadslid. Op nummer drie staat oud-raadslid Janine Clement.

Leiderdorp
In Leiderdorp is Arie Janssen al sinds 2014 burgerraadslid. De laatste vier jaar in de gecombineerde ChristenUnie/SGP-fractie. Hij volgt als lijsttrekker Geert Schipaanboord op die de afgelopen vier jaar de fractie in Leiderdorp leidde en na de verkiezingen de Leiderdorpse politiek verlaat. Daarmee verschuift het lijsttrekkerschap van de gecombineerde fractie van SGP naar de ChristenUnie. Op de Leiderdorpse lijst staat Maarten van Nieuw Amerongen (SGP) op 2 en Ben Tax (CU) op 3.

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×