Vl.n.r. Jeff Gardenier, Mirjam van der Stelt, Joop van Huut, Medea Hempen, Daan Binnendijk, Jan Huisman en Sander den Outer. (Foto PR).

Daan Binnendijk weer wethouderskandidaat voor CDA Leiderdorp

Nadat eerder dit najaar Medea Hempen al was gekozen tot lijsttrekker van het CDA Leiderdorp, hebben de leden van de lokale afdeling nu ook de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma ‘Samen zijn wij Leiderdorp’ vastgesteld.

De huidige fractievoorzitter Mirjam van der Stelt staat op plek 2 van de CDA-lijst. Als relatieve nieuwkomer staat op plek 3 Sander den Outer die sinds afgelopen juni burgerraadslid voor het CDA is. Op plek 4 staat Jan Huisman die sinds 2018 als burgerraadslid deel uitmaakt van de CDA-fractie.

Op 5 staat afdelingsvoorzitter Jeff Gardeniers. Hij was eerder raadslid en ook wethouder voor het CDA Leiderdorp. In 2018 stapte hij acht maanden na de verkiezingen op wegens een ‘inschattingsfout‘ in het dossier rond de herontwikkeling van de Menswording-locatie.

In totaal staan er zestien kandidaten op de lijst. De lijstduwer is Joop van Huut. Hij is actief als vrijwilliger bij de schooltuinen, voetbalvereniging RCL, volkstuinvereniging De Bloemhof en parochie De Goede Herder. Ook politiek is hij al vele jaren betrokken bij het CDA. De laatste vier jaar als fractiesecretaris.

Wethouder
De kandidaat-wethouder voor CDA Leiderdorp is Daan Binnendijk. Hij staat niet op de lijst, omdat hij in Rijnsburg woonachtig is. Binnendijk is sinds 2019 wethouder in Leiderdorp. “In die korte tijd heeft Daan, als fietsende wethouder, velen binnen en buiten de Leiderdorpse politiek voor zich gewonnen”, weet Medea Hempen: “We zijn erg blij dat Daan Binnendijk bereid en beschikbaar is om zijn rol als wethouder voort te zetten. Met hem hebben we een schat aan bestuurservaring beschikbaar voor onze mooie gemeente.”

Verkiezingsprogramma
In het programma ‘Samen zijn wij Leiderdorp’ heeft de partij als speerpunten zaken als de polders en de  natuur, wonen, en een goed, zelfstandig Leiderdorps bestuur benoemd.

Kandidatenlijst CDA Leiderdorp
1 Medea Hempen
2 Mirjam van der Stelt
3 Sander den Outer
4 Jan Huisman
5 Jeff Gardeniers
6 Jan Stevers
7 Ajold Muntinghe
8 Janny den Dekker
9 Liesbeth Vogels
10 Nico van Jaarsveld
11 Bert van der Does
12 Pierre van Overloop
13 Ria van Diepen
14 Huibrecht Bos
15 Jan van Trigt
16 Joop van Huut

Leiderdorp Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×