Leiderdorpse wethouder Jeff Gardeniers opgestapt

7

Wethouder Jeff Gardeniers heeft zijn ontslagbrief ingediend bij burgemeester Laila Driessen. Door een inschattingsfout van Gardeniers in het dossier Menswording vindt hij dat hij zijn positie in het college niet meer kan blijven vervullen. De coalitiepartijen respecteren het besluit van de wethouder en laten weten de gang van zaken zeer te betreuren.

In een kort briefje meldt Gardeniers zijn vertrek aan de Leiderdorpse gemeenteraad:

Naar aanleiding van de discussies in de collegevergaderingen van afgelopen week, deel ik u als voorzitter van
de raad het volgende mee. lk ben mij ervan bewust dat ik een inschattingsfout heb gemaakt rond het dossier Menswording, waardoor er daarna een voor mij persoonlijk onwerkbare situatie in het college is ontstaan. lk heb dan ook besloten om met onmiddellijke ingang mijn positie als wethouder op te geven. lk betreur het gebeurde zeer, maar helaas nemen gedane zaken geen keer. lk dank u en de gemeenteraad voor de samenwerking in de afgelopen jaren.

Op de plek van de voormalige kerk De Menswording aan het Heelblaadjespad wil ontwikkelaar Pluis Groep uit Amsterdam een complex met 21 appartementen bouwen. Gisteravond presenteerde de ontwikkelaar de plannen tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis van Leiderdorp. Op 10 december buigt de raadscommissie zich erover tijdens het Politiek Forum.

Gardeniers was vele jaren actief in de Leiderdorpse politiek. Eerst als raadslid, later als wethouder. “Een actief Leiderdorper met veel betrokkenheid en toewijding ingezet voor de Leiderdorpse gemeenschap”, aldus de gemeente in en verklaring.

Het CDA gaat nu op zoek naar een vervanger voor Jeff Gardeniers. De andere bestuurders nemen tot die tijd zijn portefeuille waar.

Delen

7 reacties

  1. Wim Schellekens op

    Ik snap er niets van. Je kunt je toch altijd opnieuw laten overtuigen, of een inschattingsfout toegeven? Er is hier meer aan de hand.
    Jammer! Sterkte Jeff.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline