CDA-wethouder Gardeniers (rechts) heeft zijn ontslag ingediend bij voorzitter Laila Driessen van de Leiderdorpse gemeenteraad. (Foto: Chris de Waard).

Leiderdorpse wethouder Jeff Gardeniers opgestapt

Wethouder Jeff Gardeniers heeft zijn ontslagbrief ingediend bij burgemeester Laila Driessen. Door een inschattingsfout van Gardeniers in het dossier Menswording vindt hij dat hij zijn positie in het college niet meer kan blijven vervullen. De coalitiepartijen respecteren het besluit van de wethouder en laten weten de gang van zaken zeer te betreuren.

In een kort briefje meldt Gardeniers zijn vertrek aan de Leiderdorpse gemeenteraad:

Naar aanleiding van de discussies in de collegevergaderingen van afgelopen week, deel ik u als voorzitter van
de raad het volgende mee. lk ben mij ervan bewust dat ik een inschattingsfout heb gemaakt rond het dossier Menswording, waardoor er daarna een voor mij persoonlijk onwerkbare situatie in het college is ontstaan. lk heb dan ook besloten om met onmiddellijke ingang mijn positie als wethouder op te geven. lk betreur het gebeurde zeer, maar helaas nemen gedane zaken geen keer. lk dank u en de gemeenteraad voor de samenwerking in de afgelopen jaren.

Op de plek van de voormalige kerk De Menswording aan het Heelblaadjespad wil ontwikkelaar Pluis Groep uit Amsterdam een complex met 21 appartementen bouwen. Gisteravond presenteerde de ontwikkelaar de plannen tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis van Leiderdorp. Op 10 december buigt de raadscommissie zich erover tijdens het Politiek Forum.

Gardeniers was vele jaren actief in de Leiderdorpse politiek. Eerst als raadslid, later als wethouder. “Een actief Leiderdorper met veel betrokkenheid en toewijding ingezet voor de Leiderdorpse gemeenschap”, aldus de gemeente in en verklaring.

Het CDA gaat nu op zoek naar een vervanger voor Jeff Gardeniers. De andere bestuurders nemen tot die tijd zijn portefeuille waar.

Advertentie

Leiderdorp Politiek gardeniers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×