Het spookte dit jaar in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude in 2021: spookachtig dorp, Verde Vista en ongeluk op de Rijndijk

Sleutelstad is de omroep voor de Leidse regio; dat hoor en zie je dagelijks terug op de radio, televisie en onze website. Aan het einde van een bewogen jaar blikken we terug op 2021. Welke berichten werden het beste gelezen? Welk nieuws springt eruit? Het meest gelezen werd het nieuws over een besmettingsgolf van het coronavirus in Zoeterwoude aan het begin van het jaar. Op de voet gevolgd door het ongeluk op de Hoge Rijndijk waarbij een motorrijder om het leven kwam.

Ook positieve berichtgeving werd gewaardeerd in de kleinste gemeente van Zuid-Holland. De artikelen over de flinke groei van nieuwbouwwijk Verde Vista en onverklaarbare verschijnselen in de dorpskern werden flink gelezen. Het eenzijdige ongeval van de motorrijder zorgde ervoor dat de discussie over de inrichting van de Hoge Rijndijk opnieuw oplaaide. Bewoners maken zich zorgen over de verkeersveiligheid en organiseerden zich in een actiegroep.

Artikel gaat verder onder de video

Dappere Dorp
Begin april werden de kersverse bewoners van de nieuwbouwwoningen aan het Ambachtshof geconfronteerd met onverklaarbare verschijnselen. “De lichten in de huizen van gaan regelmatig spontaan uit. En elektrische klokken lopen achter of staan zelfs stil. We vermoeden dat de aanwezigheid van een elektromagnetisch veld de problemen veroorzaakt”, vertelde een bewoner. De wijk is gebouwd op de plek waar bijna vijftig jaar een kerk stond. Onderzoek van paranormaal onderzoeker Coos Basters en medium Suzanne Engel wees uit dat er geesten rondzwierven op het voormalige kerkterrein.

De berichtgeving bleek uiteindelijk de aanloop te vormen voor dorpsspel ‘Het Dappere Dorp’. Bewoners van Zoeterwoude losten weken lang verschillende puzzels op. Wie alle vragen goed had kon de hoofdrolspelers uit het verhaal ontmoeten tijdens de grote finale op het dorpsplein.

Supermarkt
Ook onze berichtgeving over huizenbouw werd goed gelezen. De woningnood in de regio is groot. Het bericht dat er in Verde Vista Meerburg 550 huizen bijkomen werd dan ook vaak aangeklikt. De aankondiging dat de supermarkt die onder huizen komt er een van de Jumbo-keten is, deed het opvallend genoeg bijna even goed.

Zoeterwoude Sleutelstad in 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×