Brand bij de Gouden Leeuw. (Archieffoto: Regio 15).

Voorschoten in 2021: nieuwe burgemeester en brand bij Gouden Leeuw

Sleutelstad is de omroep voor de Leidse regio; dat hoor en zie je dagelijks terug op de radio, televisie en onze website. Aan het einde van een bewogen jaar blikken we terug op 2021. Welke berichten werden het beste gelezen? Welk nieuws springt eruit? In Voorschoten sprongen twee branden er uit. Bij hotel-restaurant Gouden Leeuw en de brand bij het Intratuinpand van Voorschotenaar Sjaco Griffioen.

Op een zomernacht in juli was het voor de gasten van Gouden Leeuw aan de Veurseweg even schrikken toen rond half twaalf het brandalarm afging. Zo’n zestig gasten werden elders in het hotel opgevangen en ondanks de flinke rookontwikkeling had de brandweer de situatie snel onder controle.

Een andere brand trok ook veel bekijks. Begin dit jaar stond het pand van het voormalige tuincentrum Overvecht aan de Heereweg in Lisse in brand. Het tuincentrum was niet lang daarvoor overgenomen door eigenaar Sjaco Griffioen van Intratuin Voorschoten die daar naartoe zou verhuizen. Door de brand is die verhuizing uitgesteld en bleef Intratuin langer in Voorschoten.

Dat zelf ondernemen op jonge leeftijd ook nadelen kent, daar kwam de 18-jarige Dante Panday uit Voorschoten achter. Hij heeft een Surinaamse Toko in Voorschoten, maar moet voor zijn studie stage lopen in het buitenland. Wie kon zijn zaak draaiende houden? Zijn oproep was samen met de twee bovengenoemde branden een van de best gelezen artikelen.

Kogel
Terugblikkend op het Voorschotense nieuws van dit jaar staat natuurlijk de benoeming van de nieuwe burgemeester Nadine Stemerdink bovenaan. Ze kon zich direct bezig houden met de welles-nietesdiscussie over het zwemmen in de  openbare wateren van Voorschoten.

Tekst gaat verder onder de video

Daarnaast waren er dit jaar veel ontwikkelingen op twee grote dossiers. Waar de een werd afgesloten, werd het besluit over het andere wederom uitgesteld. Zo kocht vastgoedondernemer Boris Bayer het Ambachts- en Baljuwhuis voor 1,4 miljoen euro. Een langslepende dorpsdiscussie kwam daarmee ten einde. Een ander groot onderwerp werd nog maar eens uitgesteld. De kogel voor het nieuwe cultuurhuis is nog altijd niet door de kerk. Al is men er wel bijna over uit.

Voorschoten Sleutelstad in 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×