(Foto: Chris de Waard).

Petitie behoud kinderhartchirurgie al tienduizenden keren getekend

In enkele dagen tijd is de petitie om de afdeling kinderhartchirurgie van het LUMC te behouden al tienduizenden keren getekend. De teller staat inmiddels op bijna 30.000.

Niet alleen het ziekenhuis zelf is verbijsterd over het voorgenomen besluit van demissionair minister Hugo de Jonge van volksgezondheid. Ook ouders van kinderen die in het LUMC zijn geholpen, laten massaal van zich horen. Een van hen is het Leidse VVD-raadslid Tom Leest. “Mijn zoon Levi heeft zijn leven te danken aan de geweldige zorg in het LUMC.”

Anderen noemen de plannen voor sluiting bizar. Op Twitter zegt ene Evert het nieuws huilend tot zich te hebben genomen. “Het zal je kind maar wezen.” Ook Miranda heeft de petitie ondertekend: “Ik ben nog steeds dankbaar voor de goede zorg die onze dochter daar jarenlang gehad heeft. Gun het team om verder te mogen.”

Leiden Maatschappij Sluiting kinderhartchirurgie LUMC


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×