Vuurwerkteam politie actief in hele regio

In de regio Leiden en de duin- en bollenstreek is het vuurwerkteam van de politie deze dagen extra actief met het opsporen van vuurwerk. Net als vorig jaar geldt er een algeheel vuurwerkverbod, waardoor al het consumentenvuurwerk illegaal is.

Bij de jacht op vuurwerk maakt de politie gebruik van een samengesteld team met politiemensen vanuit verschillende disciplines. Noodhulp, het vuurwerkteam zelf, het Flexteam (dat is een projectmatig rechercheteam) en een groep politiestudenten. In de hele regio werden locaties bezocht die de afgelopen dagen in beeld waren gekomen na met meldingen over  vuurwerkoverlast. Op basis van onder andere anonieme meldingen zijn er zes instappen in woningen gedaan waar mogelijk vuurwerk opgeslagen was.

In Noordwijk werd in een woning dertig kilo zwaar vuurwerk aangetroffen, in Rijnsburg veertien kilo. Tegen de betreffende bewoners is proces-verbaal opgemaakt. Op de andere locaties werd niets meer gevonden.

In Leiden werd in acht gevallen een last onder dwangsom uitgedeeld. Als politie of boa’s van de gemeente constateren dat iemand vuurwerk afsteekt in de openbare ruimte of betrokken is bij het veroorzaken van vuurwerkoverlast, kan een last onder dwangsom opgelegd worden. Als de overtreder niet stopt dan moet een boete van duizend euro worden betaald voor iedere  nieuwe overtreding.

Ook de komende dagen is het vuurwerkteam van de politie in de hele regio actief. De politie roept op om het te melden als er ergens vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld. Het niet op een juiste manier opslaan van vuurwerk is niet alleen verboden, maar kan ook tot levensgevaarlijke situaties leiden. Melden kan via 0900-8844 of anoniem via M op 0800-7000. Ook vuurwerkoverlast kan via de genoemde nummers worden gemeld.

112 Sleutelstad Leiden Regio Jaarwisseling Leiden 2021-2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×