Door corona gerelateerd ziekteverzuim moeten onder andere enkele wijkbibliotheken tijdelijk dicht. (Archieffoto: Chris de Waard).

Steeds meer uitval door coronazieken en mensen in quarantaine

Het klant contact centrum van de gemeente krijgt bijna de bezetting niet meer rond door het hoge aantal ambtenaren dat corona heeft of in quarantaine thuis zit. Ook bij de afdeling Burgerzaken is de nood hoog. “Daar lopen ze ook op het randje.”

Ook op andere plekken in Leiden wordt het steeds moeilijker om roosters gevuld te krijgen en plekken bezet. BplusC moet noodgedwongen enkele wijkfilialen sluiten vanwege het hoge aantal ziekmeldingen onder het personeel. Een oproep van GroenLinks-raadslid Emma van Bree om als gemeente mensen op te roepen om als vrijwilliger de bibliotheek open te houden, is volgens Lenferink lastig uitvoerbaar. “Er wordt dat met allerlei systemen gewerkt die mensen dan niet kennen.”

Lenferink voorspelt voor de komende tijd nog snel oplopende aantallen besmettingen onder de inwoners. “Het zal torenhoog oplopen en dat gaan we ook terugzien in de ziekenhuizen”, aldus Lenferink. Daar is niet veel tegen te doen, wel gaat de gemeente weer in gesprek met verschillende sectoren in de stad. “We gaan de gesprekken intensiveren met bijvoorbeeld de cultuur, horeca en sport. We moeten met elkaar deze periode door. Op weg naar verdere versoepelingen.” De burgemeester wil verder inventariseren welke vragen en knelpunten er eventueel zijn bij de verschillende sectoren en wat de gemeente daar aan kan doen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×