(Foto: Sleutelstad).

Gevarieerde woningbouw is speerpunt van CDA Leiden

Het verkiezingsprogramma waarmee het CDA Leiden de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 in gaat, staat in het teken van meer variatie in de woningbouw. Lijsttrekker Julius Terpstra zegt bij het programma Politiek071 dat het CDA andere en betere keuzes wil maken.

Er wordt volgens Terpstra te eentonig gebouwd. “In de Lammenschansdriehoek zijn alleen maar appartementen gebouwd. Het CDA wil dat er meer gevarieerd gebouwd wordt. Niet alleen luxe en dure woningen, maar ook betaalbare eengezinswoningen en woningen voor ouderen en studenten.”

Terpstra zet daarbij ook in op de combinatie van werken en wonen in groene stad. Het CDA kiest er bijvoorbeeld voor om de Oostvlietpolder groen te houden voor recreatie. Verder moet bij het bouwen van nieuwe woningen rekening gehouden worden met de combinatie wonen, werken en groen.

Hoewel het CDA tegen verkamering is, moet het volgens Terpstra in het centrum wel mogelijk zijn. “Studenten wonen daar het liefst en verkamering in bijvoorbeeld de Merenwijk zal overlast met zich meebrengen.” Ook de vereenzaming van studenten moet worden tegengegaan. “Dat los je niet op door het bouwen van kleine studentenappartementen, maar zorg voor open gemeenschappelijke ruimten”, aldus Terpstra.


CDA Leiden lijsttrekker Julius Terpstra vertelt in programma Politiek071 over de speerpunten van het verkiezingsprogramma van zijn partij.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×