(Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Julia de Groot van D66 Leiden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van half maart publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een aankomend raadslid, onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het vormt een eerste kennismaking met de een deel van de nieuwe politici die bij hun partij hoog genoeg staan voor één van de 39 zetels in de Leidse gemeenteraad.

Deze week is het de beurt aan Julia de Groot. Ze is de hoogste nieuwkomer op de lijst van D66 Leiden. Haar ervaring in de zorg als verpleegkundige en voormalig voorzitter van de D66 themacommissie zorg en welzijn en haar Leidse netwerk als rondvaartschipper neemt ze mee.

Vera Brouwer van Politiek071 in gesprek met Julia de Groot.

Julia wilde gefotografeerd worden bij de moskee en de molen aan de Haagweg. Zij zegt daarover: “Als je Leiden binnenkomt via de Haagweg, kom je langs een mooie nieuwe moskee. Deze moskee is gebouwd tegenover een traditionele Nederlandse houtzaagmolen. Voor mij symboliseert dat de samenkomst van twee culturen.”

Het maakt in de ogen van De Groot niet uit waar je vandaan komt, welke religie je aanhangt, of je jong, oud, vrouw of man bent of op wie je valt. “In Leiden is iedereen evenveel waard. Deze plek is een fantastisch symbool van een samenleving waarin iedereen elkaar accepteert. Dat is mijn droom en daar wil ik voor strijden.”

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×