Roald op de container die de hele dag voor de Meelfabriek op de Oosterkerkstraat staat. (Foto: Van Diemen Sloop).

Leidenaar Roald Laport hoopt op volle container voor Oekraïne

Een oproep op LinkedIn van Jola Criens was de aanleiding voor Roald Laport om niet alleen met woorden de bevolking van Oekraïne bij te staan, maar ook met daden. Criens coördineert de voorbereidingen van een konvooi met hulpgoederen dat zondag vanuit Limburg naar Oekraïne vertrekt.

“Ik lees via Twitter al de hele dag over de bizarre omstandigheden rond de Pools-Oekraïense grens. Eens kijken of iedereen, met of zonder dit vlaggetje in z’n profiel, bereid is om woorden aan te vullen met een daad”, zo meldt de reclameman op Facebook.

“Wij genieten van de blauwe lucht en de ‘vrijheid’ na de lockdowns, terwijl op 24 uur rijden alle mannen van 18+ verplicht moeten vechten en vrouwen met kindjes te voet vluchten naar de grens. Ik ben van de woorden, ja, maar ga ook proberen iets te doen.” Laport is met zijn creatieve marketing bureau gevestigd in een van de gebouwen van de Meelfabriek. Zijn verhuurder maakt plek langs de weg om een container neer te zetten. De wordt beschikbaar gesteld voor Van Diemen.

“Er is een enorm tekort aan luiers, verzorgingsmiddelen en allerlei dingen die hier vol gas in de aanbieding zijn bij bv AH, Jumbo, Etos en Kruidvat”, zegt Laport. “Vanaf deze week rijdt er vanuit Sittard een konvooi met spullen die kant op.” Zelf wil hij morgen van Leiden naar Sittard rijden met een bus vol luiers en andere materialen. “De eerste berg is van mijzelf. De rest van jullie?”

Hij roept iedereen op om maandag langs te komen bij de Meelfabriek en spullen af te geven bij de container. “Luiers, tandpasta, billendoekjes en dat soort zaken. Geen dure shit, maar wel veel! Ik rij eind van de dag weg uit Leiden.” Laport hoopt met een bus vol ‘luiers uit Leiden’ naar Sittard te kunnen rijden. “Het is een klein gebaar, maar het is zo nodig.”

Andere zaken die welkom zijn: Kaarsen, batterijen (AA en AAA), zaklampen, handschoenen (man), (terras)dekens, winterkleding voor vrouwen, mannen en kinderen. Gebruikt mag ook, als het maar in echt goede staat is.

Leiden Maatschappij Oorlog Oekraïne


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×