Inez Staarink wil zich hard maken voor de sociale volkshuisvesting. Ook de Leidse geschiedenis verdient bescherming. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Inez Staarink van de SP Leiden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van half maart publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een aankomend raadslid, onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het vormt een eerste kennismaking met de een deel van de nieuwe politici die bij hun partij hoog genoeg staan voor één van de 39 zetels in de Leidse gemeenteraad.

Deze week maken we kennis met de nummer 3 van de SP Leiden. Inez Staarink is niet nieuw in de politiek, want de Leidse is al ruim twaalf jaar in dienst van de Tweede Kamerfractie van de SP waar ze als beleidsmedewerker de portefeuille Sociale Zaken & Werkgelegenheid behartigt.


Vera Brouwer van Politiek071 in gesprek met Inez Staarink.

Staarink laat zich fotograferen in de Parkstraat in de Kooi. “Ik heb deze plek gekozen omdat de strijd van de bewoners tegen de sloop van deze historische woningen, mij als buurtbewoner indertijd enorm heeft geïnspireerd. De SP heeft een belangrijke rol gespeeld door de bewoners te steunen op straat en in de gemeenteraad. Uiteindelijk zijn na veel strijd de historische gevels tot monument verklaard en zo behouden gebleven voor toekomstige generaties. Deze wijk heeft veel prachtige huizen van de bekende Leidse architect Jesse. Dit was in Leiden één van de eerste grote sociale woningbouwproject met de ’tuinstad’ idealen uit die tijd: fijne betaalbare woningen die ook nog eens heel mooi waren.”

“Ik sta pal voor de bescherming van onze Leidse geschiedenis en ons Cultureel Erfgoed”, zegt Staarink. “Daarnaast wil ik dat de historische idealen van de sociale volkshuisvesting herleven. Wat we nu nodig hebben zijn betaalbare, goede en mooie huizen voor de Leidenaren. Want dat je nu zes tot zeven jaar moet wachten op een sociale huurwoning is een grof schandaal. Bovendien werkt dit negatief door in de hele woningmarkt. Mensen moeten weer betaalbare huizen kunnen kopen en huren in Leiden.”

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×