Vier jaar geleden werd de uitslagenavond gehouden bij Gebr. de Nobel. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Uitslagenavond live op Sleutelstad TV

Welke partijen komen er in de Leidse gemeenteraad en met hoeveel zetels? En stemden de Leidse wijken heel verschillend of zijn er juist grote overeenkomsten in het stemgedrag? Het zijn vragen die woensdagavond allemaal worden beantwoord tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen.

De gemeente Leiden organiseert in de Stadsgehoorzaal een openbare feestelijke bijeenkomst waarbij alle Leidenaren van harte welkom zijn. De eerste uitslagen worden verwacht tussen 21.00 en 22.00 uur. Dat zijn dan de stemmen die maandag en dinsdag al zijn uitgebracht. In de loop van de avond worden vervolgens regelmatig updates van de tussenstanden gegeven. Dat gaat door totdat alle stemmen zijn geteld. De deuren van de Stadsgehoorzaal gaan open om 20.30 uur.

De vertegenwoordigers van alle twaalf politieke partijen die mee hebben gedaan aan de verkiezingen zijn woensdagavond aanwezig om met de aanwezige Leidenaren de spannende avond te beleven. In verband met de huidige coronamaatregelen is er een maximum van 500 bezoekers.

Uitzending
De uitslagenavond wordt ook uitgezonden door Sleutelstad. Leidenaren kunnen dus ook vanuit huis meekijken met de voorlopige tussen- en eindstanden van de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Er worden de hele avond ook Leidse politici voor de camera gehaald voor een eerste reactie op de getelde stemmen. De uitslagenavond is te zien op televisie (Ziggo kanaal 46 of KPN kanaal 1421) en online via Sleutelstad.nl/tv.

Voorlopige uitslagen
Tijdens de uitslagenavond worden voorlopige uitslagen bekendgemaakt. De definitieve uitslagen worden op 21 maart door het centraal stembureau van de gemeente bekendgemaakt, wanneer alle controles gedaan zijn.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×