LUMC. (Foto: Chris de Waard).

Rapport toekomst kinderhartchirurgie opnieuw uitgesteld

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft om uitstel gevraagd voor het opleveren van het rapport over de toekomst van de kinderhartchirurgie. Naar verwachting zal de zogeheten impactanalyse nu begin december 2022 gereed zijn. Minister Ernst Kuipers (D66) gaf opdracht tot het onderzoek om de gevolgen van zijn besluit om de kinderhartchirurgie weg te halen uit Groningen en Leiden te onderzoeken.

Het rapport zal duidelijk maken wat de gevolgen zijn van de centralisatie van de kinderhartchirurgie in Rotterdam en Utrecht voor de geleverde specialistische zorg in de academische ziekenhuizen van Leiden en Groningen. Vooral de gevolgen voor zorg die niet geleverd gaat worden in Utrecht en Rotterdam, zoals hartchirurgie op ongeboren kinderen dat alleen in Leiden kan plaats vinden en waarvan het voortbestaan door de handelswijze van Kuipers ernstig in gevaar wordt gebracht, wordt door de NZa onderzocht.

Lees hier het volledige dossier over de sluiting kinderhartchirurgie LUMC

Eerder suggereerde de minister dat het LUMC geen kans zou maken op een andere uitkomst qua verdeling van de kinderhartchirurgie over de ziekenhuizen. Het rapport van de NZa over de gevolgen van de sluiting van de kinderhartchirurgie in Leiden en Groningen wordt nu niet eind september, maar pas begin december verwacht. Het is de tweede keer dat de NZa vraagt om uitstel. Het rapport had eigenlijk voor de zomer klaar moeten zijn.

Leiden Maatschappij Politiek Science Sluiting kinderhartchirurgie LUMC


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×