Wethouder Fleur Spijker en lifecoach Jasper Mulder in Gezond071.

Gezond071: 'Geen ontbijt compleet zonder cracker met hagelslag'

Wethouder Fleur Spijker kiest voor een goed ontbijt, vertelt ze in aflevering 1 van het tweede seizoen van Gezond071, het maandelijkse magazine over een gezonde leefstijl. “En dan eindig ik altijd met een cracker met hagelslag”, zegt Spijker, die nu onder andere wethouder Sport en Gezondheid is in het Leidse college.

Fleur Spijker is geboren en getogen Leidse en groeide op in een echte zwemfamilie. Wat betreft sporten heeft ze lange tijd aan hardlopen gedaan. Ze studeerde rechten in Amsterdam en werd in 2014 raadslid voor D66 in Leiden. Daarna in 2018 wethouder Bouwen en sinds mei van dit jaar wethouder Sport en Gezondheid. “Mijn grootste goed is nu om iedereen in Leiden in beweging te krijgen.”

Ontbijt
Wat betreft eten sluit Spijker zich aan bij de uitspraak ‘je bent wat je eet’. “Ik word thuis goed verzorgd, mijn man is degene die kookt. Maar mijn belangrijkste eettip is om te beginnen met een goed ontbijt. Ik neem zelf altijd yoghurt met fruit en noten en daarna die cracker met hagelslag. Met de lunch boterhammen en ’s avonds een gezonde maaltijd. Ik eet eigenlijk best wel veel.”

Lifecoach Jasper Mulder is blij met het goede ontbijtadvies van de wethouder. “Luister vooral naar je lichaam, wat gezond voor jou is. En eet veel groente. Daarbij ook noten en zaden, maar vooral veel groente. Ik kan het niet genoeg zeggen.”

Veren
De volgende uitzending van Gezond071 is woensdag 12 oktober, van 18.00-19.00 uur op Sleutelstad en gaat over stoppen met roken. Te gast is dan stoppen met roken-coach Robbert Jellinek. Een dag later is iedereen weer welkom bij Fris uit de veren, de afterparty van Gezond071, om 7.00 uur bij Molen de Valk.

Kijk en luister hieronder de hele uitzending van Gezond071 met wethouder Fleur Spijker en lifecoach Jasper Mulder terug:

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Science Gezond071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×