(Foto: Chris de Waard).

Naam Indoor Sportcentrum binnenkort gekozen

Wordt het de ‘Aad van der Luithal’ of toch een andere naam? De periode dat heel Leiden suggesties kon doen voor de naam van het nieuwe Indoor Sportcentrum dat momenteel wordt gebouwd aan de Telderskade is inmiddels voorbij en een speciale commissie beoordeelt nu alle input uit de stad.

527 mensen hebben de afgelopen weken een naam ingevuld. Heel vaak was dat die van de in 2017 overleden Leidse ereburger Aad van der Luit. De oud-judoka heeft veel voor de sport in Leiden betekend en had vele jaren een sportschool in Leiden waarmee hij zich specialiseerde in taekwondo. Hij werkte later jaren bij het gemeentelijke Sportbedrijf Leiden, zette het Sportcafé Leiden op en was ook jaren raadslid voor D66 Leiden met sport als bijzonder aandachtspunt in zijn portefeuille.

Of de hal door al die voordrachten ook daadwerkelijk zijn naam gaat dragen is waarschijnlijk, maar nog niet besloten. Het college van burgemeester en wethouders heeft de Leidse Sportfederatie en Topsport Leiden gevraagd met een advies over de naam te komen. Daarna neemt het stadsbestuur een besluit.

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Fleur Spijker over de naamgeving van het nieuwe Indoor Sportcentrum.

De afgelopen tijd werden via de (sociale) media ook tal van andere suggesties gedaan en discussies gevoerd. “Hartstikke positief vind ik dat”, zegt sportwethouder Fleur Spijker daarover. “Dat zorgt voor meer bewustwording over al die belangrijke sporters die we in Leiden hebben of hebben gehad.”

Het advies over de naam komt op korte termijn. Wat de nieuwe naam gaat worden, wordt in de week van 24 oktober bekend gemaakt.

Leiden Maatschappij Sport Indoor Sportcentrum


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×