(Archieffoto: Robbert Beurse).

Intocht Sinterklaas terug in Zoeterwoude-Dorp

Na twee jaar afwezigheid komt Sinterklaas dit jaar weer feestelijk aan in Zoeterwoude-Dorp. Op zaterdag 19 november worden Sint en de pieten om 11.30 uur verwacht bij de brug op de Noordbuurtseweg ter hoogte van Bouwlust. Na aankomst vertrekken de goedheiligman en pieten naar het Dorpsplein waar zij de kinderen ontmoeten en genieten van een optreden van K’dans.

Jarenlang was het bestuur achter de Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude (SDZ) de drijvende kracht achter de intocht van Sinterklaas in Zoeterwoude-Dorp. In 2020 kreeg de organisatie, als gevolg van de coronamaatregelen, geen toestemming om een intocht te organiseren. In de zomer van 2021 liet het SDZ-bestuur weten te stoppen met het organiseren van het kinderfeest. “Het moet voor ons ook leuk zijn en dat is het, door verschillende maatschappelijke veranderingen, niet meer”, vertelde bestuurder Jacintha Paardekooper toen aan Sleutelstad.

Om te voorkomen dat de kinderen in Zoeterwoude-Dorp de verjaardag van Sinterklaas zonder intocht moesten vieren, liet het Oranjecomité weten de organisatie te willen overnemen. Die club zag echter op het laatste moment toch af van een intocht. “De coronamaatregelen maken het voor ons onmogelijk om de intocht te organiseren”, liet Martie Paats namens het Oranjecomité Zoeterwoude-Dorp teleurgesteld weten.

De intocht van dit jaar wordt georganiseerd door de net opgezette stichting Intocht Zoeterwoude. “De organisatie staat los van de partijen die de intocht eerder verzorgden. We zijn zelfstandig, maar ik kan gelukkig rekenen op hulp van de SDZ”, vertelt oprichter Bastiaan Smeenk. Smeenk is nog op zoek naar hulppieten die de stoet op 19 november willen versterken. “Zij kunnen zich aanmelden op onze website intochtzoeterwoude.nl

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×