Mop. (Foto: Robbert Beurse).

Wachtlijst voor huishoudelijke ondersteuning loopt op

Aanbieders van huishoudelijke ondersteuning kampen met een tekort aan personeel. Inmiddels staan honderd cliënten in de Leidse regio op een wachtlijst. De aanbieders van huishoudelijke ondersteuning geven aan dringend op zoek te zijn naar nieuwe geschikte medewerkers. De verwachting is dat de problemen voorlopig blijven voortduren, aldus wethouder Julius Terpstra (CDA).

Voor de cliënten die op de wachtlijst staan, en nieuw aangemelde cliënten gelden tijdelijk nieuwe regels. In plaats van een schoon huis wordt bij deze cliënten alleen het noodzakelijke gedaan om ernstige vervuiling te voorkomen. De hulp komt niet elke week, maar eens in de twee weken. Dan wordt bijvoorbeeld het sanitair en de keuken schoongemaakt. De nieuwe regels gelden in ieder geval tot het einde van het jaar.

De nieuwe regels gelden niet voor cliënten die al huishoudelijke ondersteuning ontvangen. Ook nieuwe cliënten die echt dringend meer hulp nodig hebben om vervuiling te voorkomen, worden uitgezonderd van de nieuwe regels. Zij krijgen voorrang op cliënten die al op de wachtlijst staan.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×