Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León tonen een echte American Football in Pilgrim Nation. (Foto: Gerry van Bakel).

Pilgrim Nation dit keer in teken van American Football

Daags voor Thanksgiving staat Pilgrim Nation geheel in het teken van American Football. Het reguliere seizoen van de NFL nadert zijn ontknoping. Als speciale gast schuift Geraldo Boldewijn aan, één van de weinige Nederlanders die in de NFL heeft gespeeld.

Het gesprek tussen presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin met Geraldo Boldewijn via zoom, begint met de vraag: hoe moeten we je noemen? Want in Amerika werd Geraldo Boldewijn ook wel kortweg Amsterdam genoemd.

Boldewijn vertelt over zijn ‘Amerikaanse’ jaren, zijn tijd bij Boise State University en later bij de Atlanta Falcons. Hij speelde een jaar samen met Kellen Moore, één van de beste collegespelers aller tijden en de huidige offensive coördinator bij de Dallas Cowboys. En volgens Boldewijn binnen niet al te lange tijd één van de nieuwe hoofdcoaches in de NFL.

Kijk en luister de hele uitzending van Pilgrim Nation terug van woensdag 23 november. Daags voor Thanksgiving praten Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León met Geraldo Boldewijn die zelf in de NFL speelde.

De NFL speelde deze maand voor het eerst een wedstrijd in Berlijn. Behalve dat het een sportief succes werd, leverde het ook spontaan een nieuwe stadionklassieker op. Bij de laatste snap van de wedstrijd bleef het publiek Country Roads van John Denver zingen.

In het tweede kwart gaat het meer over de huidige stand in de NFL. Wie zijn de uitgesproken favorieten voor het halen van de play-offs en welke teams zijn gevaarlijke outsiders. Boldewijn noemde natuurlijk de Bills, de Eagles en de Chiefs, maar ook Vikings en de Dallas Cowboys, hoewel die laatste een zeer slecht trackrecord hebben in de play-offs.

Smurfturf
Na halftime gaat het gesprek terug naar Boise State waar Geraldo Boldewijn vier jaar heeft gespeeld. Die universiteit is beroemd om zijn blauwe kunstgras, Smurfturf, waar ze al sinds 1986 op spelen.

Daarna weer snel terug naar de NFL. De outsiders (sleepers) worden besproken, de 49ers, maar ook de Titans zijn teams om rekening mee te houden. Zeer moeilijk te verslaan en hele degelijke teams. De Dolphins kloppen heel hard op de deur. Bart Jan Westerduin noemt nog de Ravens, die al heel lang onder de radar blijven, maar nog steeds heel moeilijk zijn om te verslaan.

Superbowl
Het laatste kwart was voor het voorspellen van de Superbowl. Alle drie noemden de Bills als favoriet om die te winnen en iedereen zou het de Bills ook gunnen. De Superbowl met het beste verhaal zou gaan tussen de Eagles en de Dolphins, gezien het verleden van de quarterbacks Jalen Hurts en Tua Tagovailoa.

Meer over de Superbowl in een van de volgende uitzendingen van Pilgrim Nation. Met Geraldo Boldewijn heeft de show er een nieuwe fan bij. De volgende uitzending is woensdag 21 december 2022, 18.00-19.00 uur op Sleutelstad.

Leiden Sport Pilgrim Nation


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×