Ook een delegatie van ZZ Leiden Basketball kwam een kijkje nemen. (Foto's: Chris de Waard)

Oplevering Sportcomplex 1574 stapje dichterbij: 'Wind- en waterdicht'

De bouw van het nieuwe indoor sportcentrum aan de Telderskade verloopt voorspoedig. Eind december vorig jaar onthulde sportwethouder Fleur Spijker al de naam Sportcomplex 1574 toen het hoogste punt van de nieuwbouw werd bereikt. Nu is het complex in wording ook wind- en waterdicht.

Na de zomer wordt het sportcomplex in gebruik genomen en vooruitlopend daarop kregen de toekomstige gebruikers donderdagmiddag een rondleiding geven in het sportcomplex in aanbouw. Dat bestaat uit een grote topsporthal, een breedtesporthal en een aantal voorzieningen. Zo komt er een fysiotherapiepraktijk en krijgen mboRijnland er de beschikking over een ruimte waar bewegingsonderwijs gegeven gaat worden.

“Het is niet de grootste sporthal van Nederland maar wel de meest moderne en best geoutilleerde. Echt het neusje van de zalm”, zegt projectleider Menno van der Heide die een van de drie groepen onder zijn hoede neemt bij de rondleiding door het immense complex over de topsporthal. De Aad van der Luithal, die naam kreeg de topsporthal in het complex, is dan misschien niet de allergrootste van het land, maar groot is ‘ie wel degelijk, zo vinden ook veel genodigden die deze middag een kijkje nemen.

Projectleider Menno van der Heide van de gemeente Leiden en sportwethouder Fleur Spijker kunnen nauwelijks wachten tot het nieuwe sportcomplex in gebruik genomen kan worden.

ZZ Leiden
Onder de bezoekers was donderdag ook een delegatie van ZZ Leiden Basketbal. Zowel voorzitter Marcel Verburg als bestuurslid Niek van Bemmel geven toe dat ze zich al een beetje thuis beginnen in het nieuwe sportcomplex. Ze zijn momenteel in gesprek met sportwethouder Spijker over de voorwaarden waaronder het eredivisie basketbal een plek in het nieuwe sportcomplex kan krijgen. ZZ moet een van de belangrijkste gebruikers worden. Naast de topsporthal krijgt ZZ ook kantoren, een plek voor de businessclub en een mediaruimte voor de pers, maar enkele weken geleden luidde Verburg bij Sleutelstad de noodklok. De club zei de financiën niet rond te krijgen om te verkassen naar Sportcomplex 1574.

In reactie op de zorgen van Verburg beloofde wethouder Spijker in gesprek te gaan met de club die uiterlijk op 1 april een sluitende begroting moet indienen bij de bond. Als dat niet lukt, mogen ze volgend seizoen niet meedoen aan de competitie. Spijker zei vervolgens er vertrouwen in te hebben dat ze er met de basketballers uit zou komen. Ook donderdagmiddag gaven zowel Spijker als Verburg aan dat de gesprekken goed verlopen. “Ik denk dat we er bijna uit zijn”, zei Spijker. “Maar dat is natuurlijk wel een inschatting”, zo voegde ze er aan toe.

Sportweek
Alweer zes jaar geleden besloot de Leidse gemeenteraad tot de bouw van het nieuwe sportcomplex dat de verouderde Vijf Meihal en de 3 Octoberhal gaat vervangen. Ook viel in diezelfde periode het besluit over de realisatie van een nieuw sportgebouw met binnenzwembad en schaatshal langs de Vliet. De twee hypermoderne sportvoorzieningen gaan qua bouw ook min of meer gelijk op en moeten beide in september in gebruik genomen worden. “Dat gebeurt met een speciale sportweek vol activiteiten”, vertelde sportwethouder Spijker donderdag na afloop van de rondleiding.

 

Leiden Sport Indoor Sportcentrum


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×