ProRail over de schade. (Video: Robbert Beurse)

Treinverkeer tussen Leiden en Den Haag plat tot 18 april

Het herstel van het spoor bij Voorschoten duurt zeker nog tot 18 april. Het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag ligt daarom tot die tijd plat. Dat heeft ProRail bekendgemaakt. De schade van het treinongeluk is zo groot dat herstel een stuk langer gaat duren dan eerder werd gedacht.

ProRail heeft woensdag en donderdag met aannemers de plek van het ongeval onderzocht. Daaruit blijkt dat de schade aan de bovenleiding, het spoor en het aangrenzende station Voorschoten groot is. Ook ondergrondse bekabeling moet worden gerepareerd. ProRail gaat er nu vanuit dat alle schade op z’n vroegst op 18 april is hersteld.

Voor een concreet plan van aanpak voor het herstel spelen ook zaken als toegang tot de locatie van het ongeval, de aanwezigheid van kabels en leidingen en de aanvoer van groot materieel een rol. Uit een eerste onderzoek blijkt dat er extra maatregelen nodig zijn voor de berging van de passagierstrein. Pas daarna kan kan worden begonnen met het herstellen van het spoor.

Weggesleept
De goederentrein die bij het ongeluk betrokken was, is inmiddels weggesleept. Dat geldt ook voor de kraanwagen van de aannemer. Wanneer de passagierstrein kan worden geborgen, is nog niet bekend. Delen van die trein liggen in een weiland naast het spoor.

Bij het ongeluk, waarbij dinsdag een kraanwagen, passagierstrein en een goederentrein betrokken waren, kwam een 65-jarige medewerker van aannemer BAM om het leven. In de passagierstrein zaten ongeveer vijftig mensen, van wie er dertig gewond raakten.

Leiden Maatschappij Voorschoten Treinongeluk bij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×