Bij De Bakkerij zijn bloemen gelegd. (Foto: Chris de Waard)

Tweede aanhouding voor dodelijke steekpartij De Bakkerij

De politie heeft maandagmiddag rond 15.25 uur een tweede man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het dodelijke steekincident dat afgelopen vrijdag plaatsvond in Diaconaal Centrum De Bakkerij. Het gaat om een 38-jarige man uit Leiden.

Rond 09.25 uur kwam een man vrijdag De Bakkerij binnen en stak om nog onduidelijke redenen drie mensen neer. Na het incident is de dader gevlucht. Agenten hebben direct hulp verleend aan de slachtoffers en de politie is een grootschalig opsporingsonderzoek gestart. Een van de slachtoffers, een 66-jarige man, overleed aan zijn verwondingen. De twee andere slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Beide slachtoffers zijn buiten levensgevaar.

Het onderzoek leidde nog dezelfde dag rond 15.00 uur tot de aanhouding van een 39-jarige man uit Leiden. Na die aanhouding ging de politie onverminderd door met het opsporingsonderzoek . Onderdeel daarvan is uitzoeken wat de rol van de aangehouden verdachte bij het fatale incident is geweest. De aanhouding en inverzekeringstelling van de op vrijdag aangehouden man is vandaag getoetst door de Rechter-Commissaris en als rechtmatig beoordeeld.

De politie is sinds vrijdagochtend onafgebroken verder gegaan met het onderzoek naar en het opsporen van de dader van het incident. De voortgang in het onderzoek leidde maandag tot de aanhouding van een 38-jarige man uit Leiden. Hij is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor en zit in volledige beperking. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben om de voortgang van het onderzoek niet te belemmeren. Dat is overigens nog in volle gang.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Steekpartij De Bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×