Ambulances op de Oude Rijn kort na de melding van een steekpartij bij De Bakkerij. (Foto: Robbert Beurse)

Eerste verdachte fatale steekpartij De Bakkerij langer vast

De 38-jarige Leidenaar die vrijdagmiddag werd aangehouden na de fatale steekpartij in diaconaal centrum De Bakkerij in Leiden, zit nog steeds vast. De rechter-commissaris heeft besloten dat de man langer in de cel moet blijven zitten.

De steekpartij was vrijdagochtend in het kerkelijk hulpcentrum op de Oude Rijn, in het centrum van Leiden. Een 66-jarige man uit Leiden, die in het pand aan het werk was, overleefde de aanval niet. Twee anderen raakten gewond. Onder hen was ook een medewerker van VluchtelingenWerk.

In de uren na de steekpartij was er een grote klopjacht in de stad. Met een arrestatieteam en meerdere politiehelikopters werd naar de dader gezocht. Na ruim vijf uur kon op de Langegracht een verdachte worden aangehouden.

De politie liet maandag weten opnieuw een arrestatie te hebben verricht. Het gaat om een 39-jarige man uit Leiden, die maandagmiddag is aangehouden. Hij zit in volledige beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat. Volgens de politie zit de Leidenaar vast ‘voor mogelijke betrokkenheid’.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Steekpartij De Bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×