Apotheek 't Joppe wordt een servicepunt. (Foto: Louis Smit)

Apotheek 't Joppe in de Merenwijk sluit en wordt servicepunt

Apotheek ’t Joppe aan de Zwartemeerlaan in de Merenwijk sluit per 4 oktober. De apotheek naast huisartsenpraktijk ’t Joppe gaat samen met apotheek Tot Hulp der Menschheid aan de Rosmolen in de Merenwijk. ’t Joppe wordt een servicepunt met een eigen afhaalkluis voor medicijnen en is op werkdagen nog slechts twee uur geopend voor advies.

“Daarmee sluiten wij aan op moderne wensen met meer gemak en meer online services”, aldus ’t Joppe in een mededeling voor patiënten. Volgens de apotheek kan zij zo het hoofd bieden aan ‘uitdagingen op het gebied van kosten, automatisering en logistiek’.

Bezoekers wachtend in een rij bij ’t Joppe zeggen dat er al langer problemen waren, zoals gebrek aan personeel en een gebrekkige levering van medicijnen. Bij de naburige huisartsenpraktijk valt te horen dat apotheek ’t Joppe niet meer rendabel is.

Achteruitgang
Bij de wijkvereniging Merenwijk komen berichten binnen waarin het samengaan van de apotheken als een achteruitgang wordt bestempeld. Eén apotheek op een inwonertal van 14.000 bewoners in de wijk wordt gezien als weinig en er wordt gevreesd voor langere rijen en het teruglopen van de dienstverlening. Voor een deel van de Merenwijkers is het ook gewoon verder lopen naar de Rosmolen.

Volgens gegevens van de Stichting Farmaceutische Kengetallen is er in Nederland per apotheek een gemiddelde patiëntenpopulatie van circa 8.500.

  • Apotheek tot Hulp der Menschheid.
    Apotheek tot Hulp der Menschheid.
Economie Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×