Ryan Younis (oprichter LSM), Angie Fidder en Marlies Tiepel over gratis bijles. (Foto: Gerry van Bakel)

Koorddansen met geld: gratis bijles bij Leids Steunloket Migranten

Medewerkers van BuZz Leiden hameren op vaardigheden. En taal is dan echt de basis. Maar goed Nederlands leren, je eigen niveau halen op school, is niet gemakkelijk. Een steuntje in de rug is dan fijn. Maar bijles en huiswerkbegeleiding kunnen een dure grap zijn. Zeker voor mensen met weinig geld.

In de serie Koorddansen met geld ga ik elke week met ontwikkelmakelaar Marlies Tiepel op stap. We maken een rondje langs diensten, loketten en initiatieven die hulp bieden aan mensen die elke maand geld tekort komen of net de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Een kwestie van balanceren op een dun koord. Deze week praten we met Angie Fidder van Leids Steunloket Migranten (LSM). Zij bieden allerlei ondersteuning en ook gratis bijles.

In de serie Koorddansen met geld: gratis bijles bij Leids Steunloket Migranten, in gesprek met Angie Fidder.

De bijles is vooral bedoeld voor leerlingen op de middelbare school. “We geven ondersteuning aan migrantenkinderen”, zegt Angie Fidder, coördinator bijlesproject van LSM. “Ze zitten al wel op school, maar hebben net wat extra ondersteuning nodig om dezelfde kansen te krijgen. Dat kan taal zijn, Nederlands, maar ook wiskunde of geschiedenis en aardrijkskunde. Alles wat je maar nodig hebt.”

Drie
Bij LSM is de bijles gratis en wordt zoveel mogelijk een-op-een gewerkt. “Of in hele kleine groepjes van maximaal drie leerlingen”, vertelt Fidder. “Ik heb zelf een leerling die ik al een paar jaar begeleid en ik zie hem vooruitgaan en dat hoor ik ook van mijn collega’s.”

Beter kunnen meedoen op school, wellicht een hoger niveau halen, vergroot ook de kansen op de arbeidsmarkt. “Als je een baan hebt, heb je meer kans om uit de armoede te blijven”, reageert Marlies Tiepel enthosuiast. “Dus wij zijn heel blij met die bijles van het Leids Steunloket Migranten.”

Helpdesk
Het LSM geeft bijlessen op twee locaties in Leiden, kijk op hun website voor meer informatie. Naast de bijlessen kun je bij LSM ook terecht voor een gezonde maaltijd voor weinig geld, juridisch advies, energiezuinige maatregelen voor in huis bij de helpdesk energie en nog veel meer.

In de serie Koorddansen met geld gaat verslaggeefster Gerry van Bakel samen met ontwikkelmakelaar Marlies Tiepel op stap langs loketten, diensten en ervaringsdeskundigen om meer te weten te komen over armoedebestrijding in Leiden. Eerdere afleveringen verschenen op woensdag 11 oktober, dinsdag 26 september, donderdag 21 september en maandag 11 september.

Economie Leiden Maatschappij Onderwijs Koorddansen met geld


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×