Na de steekpartij in het Diaconaal Centrum ontstond al snel een bloemenzee. (Foto: Chris de Waard)

De Bakkerij: 'Diepgeraakt dat verdachte een cliënt was in ons pand'

Diaconaal Centrum De Bakkerij is diepgeraakt dat de verdachte van de steekpartij bij De Bakkerij eerder dit jaar een oud-cliënt was van VluchtelingenWerk, een van de organisaties die gevestigd is in het pand. “Het raakt ons diep dat het om een persoon gaat die door een organisatie in ons pand geholpen is.”

Bij de steekpartij kwam de 66-jarige vrijwilliger Krijn Schoonderwoerd om het leven, en raakten twee anderen gewond. De verdachte werd vandaag voor het eerst voorgeleid voor de rechter. “De zitting is een eerste stap die duidelijkheid en rust geeft voor de nabestaanden en het team en vrijwilligers van de Bakkerij”, zegt dominee Judith van den Berg-Meelis, coördinator van De Bakkerij.

“De dagen na het incident hebben ons vooral geleerd hoe belangrijk het is om door te gaan met ons werk voor de meest kwetsbaren in Leiden. En ons daarbij niet te laten leiden door onze emotie, angst of boosheid maar bovenal aan onze werkwijze vast te houden van aandacht, een luisterend oor en menselijke waardigheid. Voor een ieder”, aldus de dominee.

“Alhoewel dat ons kwetsbaar maakt, willen we die humaniteit, zorg voor elkaar en de medemens laten prevaleren boven hoge muren of preventieve of veiligheidsmiddelen. Alleen met elkaar en met aandacht voor elkaar kunnen zorg dragen om in een vroeg stadium risico’s te signaleren, hulp te zoeken en elkaar bij te staan in nood”, zegt Van den Berg-Meelis.

De verdachte Tareq S. ontkende vandaag voor de rechter op de dag van de steekpartij in het pand van De Bakkerij geweest te zijn.

Leiden Maatschappij Steekpartij De Bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×