Het plintgebouw van de derde toren wordt hoger dan dat van het reeds gerealiseerde deel van De Lorentz. (Impressies: Neutelings Riedijk Architects)

Derde Lorentz-toren komt eraan en die wordt 76 meter hoog

De gemeente Leiden heeft de bouwvergunning verleend voor de tweede fase van het Lorentz-project tegenover station Leiden Centraal. In de eerste fase werd een gebouw van vier etages neergezet met daar bovenop twee woontorens van respectievelijk ruim 30 en ruim 50 meter hoog.

Het was eerder de bedoeling dat de bouw aan zou sluiten op die van de eerste fase van het Lorentzcomplex, maar dat is om verschillende redenen niet gelukt.

Nu komt aan de zijde van het Schuttersveld de bouw in zicht van Lorentz fase II die ook bestaat uit een sokkel met een toren. Die derde toren krijgt een hoogte van 76 meter. Er worden kantoren gerealiseerd en in de bovenste zes etages komen 78 appartementen met rond de toren een gemeenschappelijk dakterras.

In de onderbouw komt plek voor open kantoorruimtes en een horecagelegenheid die met elkaar worden verbonden door een grote trap en atriums. Die onderbouw, door de ontwikkelaar ‘plintgebouw’ genoemd, wordt hoger dan dat van De Lorentz fase I waarvan de bouw in 2020 werd afgerond. Het sluit daardoor volgens de architecten van Neutelings Riedijk beter aan bij de bestaande bouw aan het Schuttersveld.

Het project Lorentz in Leiden bestaat uit drie lichtgekleurde torens van verschillende hoogtes bovenop een basisgebouw.

Economie Leiden Maatschappij De Lorentz


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×