Schaatshal zoekt 3,2 miljoen voor nog betere ijsbaan

0

Leiden krijgt een nieuwe ijsbaan, dat heeft de Leidse gemeenteraad besloten, en daar is de voorzitter van de Leidse Schaatshal Jos Arts heel erg blij mee. Maar nog blijer zou hij zijn met een ijsbaan van 333 meter in plaats van de geplande 250 meter. Want een baan van 333 meter biedt trainingsfaciliteiten die vergelijkbaar zijn met een 400 meter baan en dat is wat de schaatstalenten uit Leiden en omgeving nodig hebben.

De vraag blijft alleen wie gaat dat betalen. Jos Arts hoopt dat de buurtgemeenten toch bereid zullen zijn om in de buidel te tasten voor ean langere ijsbaan die ook hun sporters faciliteert. Verder zijn er op de website 333m.nl allerlei acties gelanceerd om zoveel mogelijk geld binnen te halen. De tijd dringt, want voor 1 oktober 2018 moet Arts de miljoenen bij elkaar hebben.

Gerry van Bakel in gesprek met Jos Arts, voorzitter van de Leidse schaatshal.

Delen
Proef de Lente bij Sligro Leiden

Geef een reactie

Over de auteur

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.