Ger Wessel, Roel van Ree, Marco Kortleever en Wouter Spreij werden Nederlands kampioen op de 4 x 400 meter.

Drie keer goud voor Leiden Atletiek

De afgelopen twee weekeinden stonden in het teken van twee Nederlandse estafette-kampioenschappen.

Op de atletiekbaan in Amstelveen werd gestreden om de nationale titels op de diverse estafette-afstanden en Naaldwijk organiseerde afgelopen zaterdag het kampioenschap op de Ekiden, de marathon-estafette.

Leiden Atletiek was op beide evenementen goed vertegenwoordigd en dat resulteerde in een reeks medailles. De Leidse mannen wonnen in Amstelveen maar liefst driemaal goud. Roel van Ree, Ger Wessel, Wouter Spreij en Marco Kortleever won de 4 x 400 meter. Het viertal, getraind door Martin Huizing, klopte met 3.16.64 de ploegen van De Sperwers en AV Sprint uit Breda. De trainingsgroep van Bram Wassenaar oogstte dubbel goud met winst op de 4 x 800 en 4 x 1500 meter. Met Pascal Noort op de 800 meter, René van Dijke op de 1500 meter en Edgard Creemers, Steven Tito en Jeroen van Dijke op beide afstanden hielden zij de Leidse traditie op deze langere estafetteafstanden hoog. Op de 4 x 1500 meter zette een Leidse veteranenploeg, bestaande uit Chris Hop, Bertus Kerkvliet, Arnold Schipper en Arie van Tol een Nederlands record voor mannen 55+ op de
klokken. Maar ook de junioren van Leiden Atletiek deden van zich spreken. Luuk Kauffman, Lukas van de Wetering, Maarten Mulder en Jurre Melis wonnen een bronzen medaille bij de B-junioren op de 4 x 400 meter. Met de oudere Vincent Anker in plaats van Jurre Melis werd deze ploeg een dag later nogmaals 3e, maar nu op de 4 x 800 meter bij de A-junioren.

Goud en zilver was de medaille-oogst bij het Nederlands kampioenschap Ekiden in Naaldwijk. Hoewel enkele sterke atletes vertrokken en gestopt zijn, is het de Leidse dames toch weer gelukt kampioen te worden op de
marathonestafette. In de jaren ’90 hadden ze bij wijze van spreken een abonnement op de nationale titel, maar vorig jaar konden ze geen representatief team op de been brengen. Met een mix van senioren, veteranen
en een junior bleven de dames de concurrentie van het organiserende Olympus’70 en Haag Atletiek met vele minuten voor. Leny van der Plas (5 km), Claartje Raedts (10 km), Noortje van Kempen (5 km), Miranda Boonstra (10 km), Sabine Gorter (5 km) en slotloopster Annemieke Peet (7,2 km) liepen gezamenlijk de marathon in 2.50.01. De mannenploeg hield ook hun medailletraditie in ere. Na brons vorig jaar in Zwolle werd er ditmaal weer
zilver behaald door Stefan Hulisz (5 km), Edgard Creemers (10 km), René van Dijke (5 km), Jan-Hendrik van Steensel (10 km), Pieter van der Luyt (5 km) en Jeroen van Dijke (7,2 km). Met hun tijd van 2.19.56 moesten ze 7 minuten toegeven op de gedoodverfde favorieten van Prins Hendrik uit Vught. Knap was de prestatie van de Leidse juniorenploeg die 6e werd in het seniorenveld.

Advertentie

Leiden leiden atletiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×