Open dag RijnGouweLijn

Het duurt nog minstens een aantal jaren voordat de RijnGouweLijn Leiden aandoet. Vooruitlopend op de aanleg van de RijnGouweLijn wordt er vanaf 2 maart een proef met de Lightrailvoertuigen gehouden tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. De sneltram rijdt daarbij over het bestaande NS-spoor. Op zaterdag 1 maart kan het publiek van 12.00 tot 16.00 uur alvast kennismaken met de Lightrailvoertuigen.

De dag vindt plaats op het centraal station in Gouda, spoor 9, en op het centraal station in Alphen aan den Rijn, spoor 4. Het is voor het eerst dat er in Nederland Lightrailvoertuigen op het bestaande treinspoor gaan rijden. De provincie Zuid-Holland, NS, HTM en ProRail presenteren op 1 maart op feestelijke wijze deze nieuwe vorm van vervoer. Van 12.00 tot 16.00 uur staat een team van light-raildeskundigen met een presentje klaar om bezoekers rond te leiden in het voertuig en vragen over light rail en de proef te beantwoorden.

Momenteel rijden er stoptreinen op het traject tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. De provincie Zuid-Holland zal bij wijze van proef vanaf 2 maart 2003 op deze lijn Light-railvoertuigen inzetten.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×