MEOB-terrein beschikbaar als bedrijventerrein

Het MEOB-terrein in Oegstgeest moet zo snel mogelijk beschikbaar komen als bedrijventerrein. Dat vinden Kamer van Koophandel Rijnland, de gemeente Oegstgeest, Platform voor Ondernemers Oegstgeest, de provincie Zuid-Holland en diverse andere partijen. “Met het beschikbaar komen van het MEOB als bedrijventerrein ontstaat er voor de regio een win-win-situatie. De economische bedrijvigheid in de regio neemt toe en de gemeente Oegstgeest kan dan ook meewerken aan een uitbreiding van het Forensisch Centrum Teylingereind. Zo’n uitbreiding is immers van groot maatschappelijk belang,” aldus de Oegstgeester wethouder Eric Mackay. “Voor een nieuw Huis van Bewaring kan indien nodig een andere locatie worden gezocht.”

Afgelopen vrijdag heeft de gemeente Oegstgeest samen met de gemeente Teylingen, samenwerkingsorgaan Holland Rijnland, de Kamer van Koophandel Rijnland en het Platform van Ondernemers Oegstgeest een brief aan Minister van Justitie Hirsch Ballin gestuurd. In de brief vraagt men hem om op korte termijn met de gemeente Oegstgeest te overleggen over de termijn waarop het terrein beschikbaar komt voor het ontwikkelen van een bedrijventerrein.

Zowel de gemeenten Oegstgeest en Teylingen, het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland, de Kamer van Koophandel Rijnland en het Platform voor Ondernemers Oegstgeest, willen niet dat een bedrijventerrein ten koste gaat van de komst van een Huis van Bewaring. De provincie Zuid-Holland steunt deze partijen in hun standpunt. Wethouder Mackay is blij dat er gemeenschappelijk consensus is over het feit dat er geen Huis van Bewaring op het MEOB-terrein moet komen.

Voor de provincie Zuid-Holland, de gemeente Oegstgeest en het bedrijfsleven in de regio Holland Rijnland is herstructurering tot een volwaardig bedrijventerrein uitgangspunt. De provincie heeft het bestemmingsplan ‘Bedrijvengebied MEOB’ op hoofdlijnen goedgekeurd. Er is door de Dienst Justitiële Inrichtingen en de Rijksgebouwendienst geen bezwaar op het bestemmingsplan ingediend. Het wachten is nu op groen licht vanuit het Ministerie van Justitie. Zolang er onduidelijkheid is over de komst van een justitiële instelling op het voormalige MEOB-terrein in Oegstgeest, kan men niet verder met het ontwikkelen van het plan.

Advertentie

Geen categorie Voormalige MEOB-terrein


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×