D66, VVD, CDA en SP bereiken akkoord

Er is een onderhandelaarsakkoord tussen D66, de VVD, het CDA en de SP. Dat heeft D66-formateur Paul van Meenen vanavond om 23.00 uur aan Sleutelstad laten weten. De wethouderskandidaten voor het nieuwe college zijn Roos van Gelderen (SP), Frank de Wit (D66), Robert Strijk (D66), Pieter van Woensel (VVD) en Jan-Jaan de Haan (CDA). Wie welke portefeuille krijgt wil Van Meenen nog niet kwijt. Maandag wordt het akkoord voorgelegd aan de verschillende fracties, dinsdagmiddag volgt een persconferentie over de inhoud van het gesloten akkoord.

Op maandag 26 april buigen de leden van de vier toekomstige coalitiepartijen zich over het vanavond bereikte akkoord. Als ook zij instemmen, is het nieuwe college een feit en wordt de nieuwe wethoudersploeg op woensdag 28 april geinstalleerd.

Over de inhoud van het gesloten akkoord of uit hoeveel punten het bestaat, wil Van Meenen nu nog geen mededelingen doen.

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×