VVD en CDA gaan volop voor aanleg RGL

Zowel de VVD als het CDA hebben zich vandaag vierkant achter de conclusies van de Commissie Staal geschaard. “Stop verzet tegen RGL!” kopt VVD-fractievoorzitter Paul Laudy op zijn weblog. En met “Rapport Boele Staal is stap voorwaarts voor RGL” laat CDA-raadslid Patrick Meijer weten dat de CDA-fractie instemt met het advies. Zijn fractievorzitter Arjen Bonestroo: “Dit betekent dat we het eerder met de provincie afgesproken tracé op de Hooigracht-Langegracht uit gaan werken.” Het CDA is blij dat er een MER uitgevoerd gaat worden, maar wil vooruitlopend op de uitslag daarvan wel alvast de bestemmingsplanprocedure voor dat binnenstadtracé doorlopen.

Volgens Laudy (VVD) is het nu zeker dat de RGL er komt: “En dat is een goede zaak, want onze stad heeft deze verbetering van het OV hard nodig,” aldus de liberale voorman die verder hoopt dat uit de te houden MER zal blijken dat het Breestraattracé het beste alternatief is om de sneltram aan te leggen.

Laudy roept D66 en de SP op om zich nu neer te leggen bij het feit dat de tram er gewoon komt. Bij de SP lijkt dat besef er inmiddels te zijn. Woordvoerder Julian van der Kraats van de SP: “Het was natuurlijk wel even slikken dat we de RGL niet meer tegen kunnen houden, maar we zijn blij met de duidelijkheid die er nu is.” Van der Kraats hoopt dat uit de te houden MER zal blijken dat er betere alternatieven zijn voor de twee mogelijke binnenstadstracés. Bestaand spoor of zelfs helemaal geen tram, maar een snelbus-verbinding.

Namens D66 wil fractievoorzitter Paul van Meenen nu niet reageren. Zijn partij komt morgen met een schriftelijke verklaring.

Leiden RijnGouwelijn


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×