Deze meisjes hadden er meteen al alle vertrouwen in dat de spelers van ZZ Leiden de Groningers zouden verslaan. Ze kregen gelijk. (Foto's: Chris de Waard).

Eerste game in basketball play-offs: bloedstollende thriller

Afgelopen avond heeft ZZ Leiden Basketball in een zinderende Vijf Meihal overtuigend gewonnen van het Groningse GasTerra Flames. Met een eindstand van 107-89 hebben de Leidenaren een mooie uitgangspositie in de play-offs die de komende weken plaats vinden. Daarin ontmoeten ZZ Leiden en Gasterra elkaar in totaal zeven keer. Dinsdag is de tweede game. Dan ‘uit’ in Groningen. Donderdag wordt er weer in Leiden gespeeld en zaterdag opnieuw in Groningen. Zondag is de Vijf Meihal dan weer het speelveld voor de twee toppers. De ploeg die het eerst vier wedstrijden op z’n naam zet wint de play-offs. Zo  nodig worden er op 28 en 29 mei nog twee wedstrijden gespeeld.

De prestaties van ZZ Leiden zijn inmiddels verworden tot één groot Leids feest. De Vijf Meihal is uitgebreid met een extra tribune en zelfs dat was zaterdagavond eigenlijk niet genoeg. De hal was compleet uitverkocht. Zo’n 2.000 toeschouwers zaten de hele wedstrijd op het puntje van hun stoel en zagen twee sterke ploegen lange tijd gelijk opgaan. Pas in het derde kwart van de wedstrijd wist ZZ Leiden deze overtuigend naar haar hand te zetten door uit te lopen met een puntenverschil van meer dan tien. Toen werd die voorsprong ook niet meer prijsgegeven.

zz1978.jpg

De sportredactie van NOS Teletekst refereerde vanavond met enig gevoel voor humor aan ZZ Leiden als ‘de kampioen van 1978’.

Leiden Sport zzleiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×