RWO via Sumatratunnel zorgt voor jaren vertraging

De aanleg van de Ringweg Oost via een tunnel onder de Sumatrastraat zorgt voor een flinke vertraging ten opzichte van het eerdere tracé van de RWO via een tunnel onder de Zijl naar Leiderdorp. Het college houdt er nu rekening mee dat pas in 2018 begonnen kan worden met de bouw van de tunnel door de Kooi. Ook valt de weg (nog) duurder uit doordat de plankosten overschreden zullen worden nu er en heel nieuw tracé uitgewerkt moet worden. Ook stijgen de kosten door inflatie nu de weg pas later klaar zal zijn. Voor de zomer wil het college van de gemeenteraad groen licht voor het aangepaste tracé.

De vertraging treedt niet alleen op doordat er nu een heel nieuw plan moet worden gemaakt en doorgerekend, ook houdt het college rekening met onteigeningsprocedures. Langs de Sumatrastraat zal een flink aantal woningen gesloopt moeten worden om de bouw van de tunnel mogelijk te maken.

Leiden ringwegoost


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×