Actiecomité Red de Vliet zamelt bij de kassa van het zwembad handtekeningen in. Via internet loopt er een petitie om het buitenbad open te houden. (Foto: Sportbedrijf Leiden).

Ruim 3000 handtekeningen voor Zwembad de Vliet

Binnen enkele weken tijd heeft Biek Teeuwissen met haar actiecomite ‘Red de Vliet’ al 3100 handtekeningen opgehaald om sluiting van het enige Leidse buitenbad te voorkomen. De komende weken beslist de gemeenteraad waar de 13 miljoen euro die Leiden moet bezuinigen, vandaan moet komen. In de plannen van het college staat onder andere de sluiting van Zwembad de Vliet. Juist omdat het een buitenbad is, is de exploitatie ervan lastig. Het zwembad is immers een flink deel van het jaar dicht, bovendien zijn de bezoekersaantallen sterk afhankelijk van het weer.

Biek Teeuwissen in gesprek met Jeroen Driessen van Sleutelstad FM over de handtekeningenactie.

Aanstaande donderdag wordt er een ludieke actie gehouden op het Stadhuisplein. Het actiecomite wil om 15.30 uur met zoveel mogelijk mensen in zwemkleding gaan protesteren tegen de voorgenomen sluiting. Aansluitend begint om 16.00 uur de vergadering van de gemeenteraad.

Advertentie

Leiden Sport zwembaddevliet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×