Ruim 3000 handtekeningen voor Zwembad de Vliet

Binnen enkele weken tijd heeft Biek Teeuwissen met haar actiecomite ‘Red de Vliet’ al 3100 handtekeningen opgehaald om sluiting van het enige Leidse buitenbad te voorkomen. De komende weken beslist de gemeenteraad waar de 13 miljoen euro die Leiden moet bezuinigen, vandaan moet komen. In de plannen van het college staat onder andere de sluiting van Zwembad de Vliet. Juist omdat het een buitenbad is, is de exploitatie ervan lastig. Het zwembad is immers een flink deel van het jaar dicht, bovendien zijn de bezoekersaantallen sterk afhankelijk van het weer.

Biek Teeuwissen in gesprek met Jeroen Driessen van Sleutelstad FM over de handtekeningenactie.

Aanstaande donderdag wordt er een ludieke actie gehouden op het Stadhuisplein. Het actiecomite wil om 15.30 uur met zoveel mogelijk mensen in zwemkleding gaan protesteren tegen de voorgenomen sluiting. Aansluitend begint om 16.00 uur de vergadering van de gemeenteraad.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline